Rozwiązywanie problemów
Resetowanie Boba w celu rozwiązania uporczywych problemów
Zresetuj Boba, jeśli nadal doświadczasz problemów po wypróbowaniu innych kroków rozwiązywania problemów.
Komunikaty o błędach
Różne komunikaty o błędach lub nieoczekiwane zachowanie, które utrzymuje się pomimo próby innych poprawek.
Częste przyczyny
- Resztkowe konflikty konfiguracji: Ustawienia lub dane z pamięci podręcznej z poprzedniej wersji mogą kolidować z zaktualizowaną aplikacją
- Uszkodzony stan lokalny: Stan aplikacji mógł zostać uszkodzony podczas procesu aktualizacji
Rozwiązania
Zresetuj dane aplikacji Bob
Resetowanie Boba czyści wszystkie lokalne dane aplikacji i ustawienia. To jest rozwiązanie ostatniej szansy, gdy inne kroki rozwiązywania problemów zawiodły.
Warning:
Resetowanie Boba usuwa całą historię zadań i czatów, ustawienia i preferencje. Tej operacji nie można cofnąć. Wyeksportuj ustawienia przed resetem.
Zanim zaczniesz
Wyeksportuj swoje ustawienia, aby zapisać bieżące ustawienia i preferencje IDE:
- Kliknij ikonę koła zębatego ustawień w panelu Boba.
- Wybierz zakładkę General.
- Kliknij przycisk Export obok Export Bob settings to a JSON file.
- Wybierz lokalizację do zapisania pliku.
Rozważ zapisanie wszelkich niestandardowych instrukcji lub reguł, które utworzyłeś.
Zresetuj aplikację
- Kliknij ikonę koła zębatego ustawień w panelu Boba.
- Wybierz zakładkę General.
- Kliknij przycisk Reset, aby zresetować cały stan i przechowywanie sekretów.
- Potwierdź reset, gdy zostaniesz poproszony.
- Uruchom ponownie Bob.
- Otwórz Bob i zaloguj się ponownie na swoje konto.
Po resetowaniu
Po ponownym zalogowaniu będziesz musiał ponownie skonfigurować:
- Niestandardowe instrukcje
- Preferencje trybów
- Wszelkie ustawienia specyficzne dla przestrzeni roboczej
- Połączenia serwerów MCP
Jak oceniasz ten temat?