Geçiş

IBM Bob'u daha yeni bir sürüme yükseltirken görev geçmişini ve ayarları nasıl taşıyacağın hakkında bilgi.

Başlamadan önce

Bob'un daha yeni bir sürümünü indirdiğinde, görev geçmişini aktarmaya çalışan isteğe bağlı bir geçiş iş akışına yönlendirilirsin. Geçiş tam bir aktarım garantisi vermediğinden isteğe bağlıdır ve yalnızca önceki görev geçmişine gerçekten ihtiyacın varsa önerilir.

Ayarların yükseltme sırasında otomatik olarak aktarılır. Herhangi bir işlem yapman gerekmiyor.

Görev geçmişini taşı

Kurulum sırasında istendiğinde aşağıdaki seçeneklerden birini seç:

  • Migrate last 14 days: görev geçmişini daha yeni sürüme aktarır.
  • Skip Migration: önceki görev geçmişi olmadan sıfırdan başlar. Bu seçenek çoğu kullanıcı için önerilir.

Ayarların otomatik olarak aktarılır

Kullanıcı ayarlarını korumak için herhangi bir şey yapman gerekmiyor. Bob, yükseltme sırasında ayarlarını otomatik olarak taşır.

Mevcut sürümde kalmak

Mevcut sürümde kalmayı ve otomatik güncellemeyi önlemeyi tercih ediyorsan, 1.0.2 sürümündeki kullanıcılar için bu mümkündür:

  1. settings.json dosyasını aç.
  2. update.mode değerini manual olarak ayarla.

Bu, otomatik güncellemenin uygulanmasını önler.

Önemli:

update.mode değerini manual olarak ayarlarsan, bu ayarı süresiz olarak manual bırakmanın, sonunda yükseltme yaptıktan sonra da gelecekteki otomatik güncellemeleri engelleyebileceğini unutma. Yükseltmeye hazır olduğunda güncellemeleri normal şekilde almaya devam etmek için bu ayarı gözden geçir.

Bu konu nasıl?