Migracja

Jak przeprowadzić migrację historii zadań i ustawień podczas aktualizacji IBM Boba do nowszej wersji.

Zanim zaczniesz

Podczas pobierania nowszej wersji Boba zostaniesz przeprowadzony przez opcjonalny przepływ migracji, który próbuje przenieść historię zadań. Migracja nie gwarantuje pełnego transferu, dlatego jest opcjonalna i zalecana tylko wtedy, gdy potrzebujesz swojej poprzedniej historii zadań.

Twoje ustawienia są automatycznie przenoszone podczas aktualizacji. Nie musisz nic robić.

Migracja historii zadań

Po wyświetleniu monitu podczas konfiguracji wybierz jedną z poniższych opcji:

  • Migrate last 14 days: przenosi historię zadań do nowszej wersji.
  • Skip Migration: zaczyna od nowa bez poprzedniej historii zadań. Ta opcja jest zalecana dla większości użytkowników.

Ustawienia są automatycznie przenoszone

Nie musisz nic robić, aby zachować swoje ustawienia użytkownika. Bob automatycznie migruje ustawienia podczas aktualizacji.

Pozostanie na bieżącej wersji

Jeśli wolisz pozostać na bieżącej wersji i zapobiec automatycznej aktualizacji, możesz to zrobić, jeśli masz wersję 1.0.2:

  1. Otwórz plik settings.json.
  2. Ustaw update.mode na manual.

Zapobiega to zastosowaniu automatycznej aktualizacji.

Ważne:

Jeśli ustawisz update.mode na manual, pamiętaj, że pozostawienie tej opcji jako manual na czas nieokreślony może również zablokować przyszłe automatyczne aktualizacje po ewentualnym przejściu na nowszą wersję. Przejrzyj to ustawienie, gdy będziesz gotowy do aktualizacji, aby nadal otrzymywać aktualizacje.

Jak oceniasz ten temat?